
به روزترین تکنیکها برای برنامه ریزی کنکور
در این مقاله، ما سعی داریم برخی از تکنیکها و نکات مهمی که باید به هنگام برنامه ریزی کنکور در نظر بگیرید را با شما خوانندگان عزیز در میان بگذاریم. امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما کنکوریهای عزیز مفید باشد.
کنکور برای بسیار از افراد، یکی از مراحل سرنوشت ساز زندگی محسوب میشود. با این حال، باید بدانید که آماده شدن برای کنکور، با امتحانات دیگر متفاوت است. اگر میخواهید نتیجه متفاوتی بگیرید، باید روشهای جدید را در پیش بگیرید.
اگر در حال برنامه ریزی کنکور هستید، در نظر داشته باشید که قرار است چندین ماه با ارزش از زندگی خود را به این موضوع اختصاص دهید. پس سعی کنید برنامه ریزی دقیقی داشته باشید و از تکنیکهای موثر استفاده کنید.
کسب اطلاعات بیشتر درباره مشاوره آنلاین کنکور کارشناسی
تکنیکهایی برای برنامه ریزی کنکور
-
به سلامت جسم و روح تان توجه کنید.
در گیر و دار برنامه ریزی کنکور، ممکن است به راحتی از سلامت جسم و روح تان غافل شوید. اما این مسئله میتواند تاثیر عمیقی بر نتیجه کنکور شما داشته باشد. بنابراین، هر روز ورزش کنید، خوب بخوابید و غذاهای مقوی بخورید تا بدن و همچنین ذهن تان بتواند در طول روز، و البته در طول امتحان، شاداب و پرانرژی بماند. به هیچ عنوان شبها دیر نخوابید.
به این نکته نیز برنامه ریزی کنکور خود توجه داشته باشید که سلامت جسم و روح ارتباط نزدیک و مستقیمی بر یکدیگر دارند. سلامت جسم خود را حفظ کنید تا از نظر روانی نیز قادر به ادامه مسیر و پیشبرد اهداف تان باشید. همچنین سعی کنید از نظر روانی خود را شاداب نگه دارید. در این صورت جسم شما نیز فعال تر خواهد بود و عملکرد بهتری خواهد داشت.
-
غلط نزنید!
اگر از آن دسته کنکوریهایی هستید که همیشه برگه پاسخ نامه تان پس از تصحیح شدن پر از خط قرمز است، به این نکته توجه کنید.
در هنگام کنکور ممکن است بسیار سخت باشد که از خیر سوالاتی که بلد نیستید بگذرید. ممکن است استرس بگیرید و فکر کنید که اگر تمامی سوالاتی که بلد نیستید را بدون پاسخ بگذارید، کار خراب میشود. اما توجه کنید که پاسخهای غلط زیاد، نتیجه بدتری دارد. بنابراین هنگامی که به برنامه ریزی کنکور فکر میکنید، تمرین کنید که تا حد امکان از سوالاتی که بر روی انها مسلط نیستید، بگذرید. آنها را به طور کاملا مشخصی علامت گذاری کنید و سپس از آنها بگذرید. وقت تان را بر روی سوالاتی که بر روی آنها مسلط هستید بگذارید، و سپس در صورتی که زمانی برای تان باقی ماند، به سراغ سوالات علامت گذاری شده بروید.
-
از کتابهای کمتری استفاده کنید
دانش آموزان هنگام برنامه ریزی برای کنکور اغلب عادت دارند برای یک موضوع، به کتابهای بی شماری مراجعه کنند. ممکن است فکر کنید که هرچه کتابهای بیشتر و متعدد تری را در مورد یک موضوع مطالعه کنید تسلط تان بر آن موضوع بیشتر میشود. اما در حقیقت، اگر تعداد کتابهایی که مطالعه میکنید بیش از اندازه زیاد شود، گیج خواهید شد و نمیتوانید هیچ کدام را عمیقا مطالعه کنید. در این صورت ایرادات و شک و شبهههایی که در مورد موضوعات مختلف درسی دارید، پابرجا خواهند ماند، بدون آن که بدانید برای برطرف شدن شان دقیقا به کدام کتاب مراجعه کنید. به همین جهت، زمانی که برنامه ریزی کنکور را انجام میدهید، سعی کنید تا حد امکان از کتابهای کمتری استفاده کنید. کتابهایی را انتخاب کنید که با زبان توضیح آنها راحت تر هستید.
-
روزی چند ساعت درس بخوانم؟
در رابطه با برنامه ریزی کنکور، یکی از سوالاتی که مکررا پرسیده میشود این است که روزی چند ساعت باید درس بخوانیم. درست است که ساعت مطالعه اهمیت زیادی دارد، اما هیچوقت نباید کمیت را بر کیفیت ترجیح داد. اگر برای افزایش ساعت مطالعه تان هدفهای دست نیافتنی تعیین کنید، زود ناامید خواهید شد. بسیاری از کنکوریها سعی میکنند از همان ابتدا برای مثال ۱۰ تا ۱۲ ساعت در روز یا حتی بیشتر، مطالعه داشته باشند.
این کار، همان برداشتن سنگ بزرگ است! به جای تعیین کردن اهداف دست نیافتنی، سعی کنید زمان برنامه ریزی کنکور هدفی مناسب و در عین حال دست یافتنی جهت افزایش ساعت مطالعه تان تعیین کنید و سپس به تدریج آن را افزایش دهید. وقتی اهداف مناسبی تعیین کنید، با کمی تلاش میتوانید به آنها دست پیدا کنید و این موضوع انرژی و انگیزه شما را برای ادامه مسیر بیشتر خواهد کرد.
-
یک تکنیک کاربردی برای دور کردن افکار مزاحم.
بالا بردن کیفیت مطالعه، مهم ترین چیزی است که برای برنامه ریزی کنکور باید در نظر بگیرید. حتما شما هم این تجربه را داشته اید که به محض باز کردن کتاب یا کمی بعد از آن، انواع و اقسام افکار مزاحم به مغز تان حمله میکنند و کیفیت مطالعه تان را پایین میآورند. جالب است بدانید که این افکار، در واقع قصد ایجاد مزاحمت برای شما را ندارند!
مغز ما انسانها سعی میکند که دائما چیزهایی که برای ما مهم هستند را به ما یادآوری کند تا آنها را فراموش نکنیم. یعنی در حقیقت، مغز شما در این مواقع قصد دارد به شما کمک کند! سعی کنید همبشه یک کاغذ و خودکار مخصوص یادداشت کردن افکار تان کار خود داشته باشید و هرگاه که فکر مزاحمی به سرتان میآید، آن را به صورت تیتروار یادداشت کنید. با این تکنیک به ذهن تان میگویید که در زمان ممکن به آن مسئله رسیدگی خواهید کرد و جای نگرانی نیست!
-
ذهن تان را تعلیم دهید.
ذهن شما باید این آمادگی را به دست آورد کا در طول امتحان، به خوبی عمل کند. اگر قصد دارید سوالات کنکور را در طول ۴ ساعت جواب دهید، باید از قبل چنین شرایطی را چند بار برای خود مهیا کنید و سعی داشته باشید که در همان مدت زمان، همان تعداد سوال را با تمرکز کافی پاسخ دهید. به این صورت کم کم ذهن شما تعلیم خواهد یافت که در طول مدت زمان کنکور، فعال و گیرا باقی بماند.
-
با این تکنیک، موفقیت بیشتری کسب کنید.
شاید ندانید که ترجمههای عربی در کنکور، معمولا در حدود ۴۰% امتیاز دارند. ۵۰% امتیاز زبان انگلیسی، مربوط به لغات و گرامر است. فصل ۱ و ۲ شیمی پایه دهم، به خودی خودی ۱۸% امتیاز دارد. در کنکور ریاضی، ریاضی پایه و حسابان به تنهایی ۲۰% امتیاز دارند.
اگر این نکتهها را بدانید، میتوانید هنگام برنامه ریزی کنکور، برای درس خواندن تان زیرکانه برنامه ریزی کنید. تسلط داشتن بر این بخشها، کار شما را تا حد زیادی راه میاندازد.
-
عادت پذیری ذهن را دست کم نگیرید.
ممکن است شما در زمان مطالعه، گاهی به سراغ گوشی تان بروید، گاهی به چیزهای ریز و درشت فکر کنید، گاهی با تلفن حرف بزنید، و …
جالب است بدانید که ذهن شما، زودتر از آنچه فکرش را بکنید به همه چیز عادت میکند. اگر عادت دارید در زمان مطالعه سراغ گوشی تان میروید و یا به مسائل مختلف فکر میکنید، در واقع دارید ذهن تان را تعلیم میدهید که همیشه به همین صورت عمل کند. اگر چند بار این کار را تکرار کنید، دفعات دیگر نیز به محض شروع کردن مطالعه، ذهن تان شما را به سمت گوشی موبایل، افکار پراکنده و … خواهد کشید.
چرا که فکر میکند روش صحیح همین است! به هنگام برنامه ریزی کنکور و عمل کردن به آن، قابلیت عادت پذیری ذهن تان را دست کم نگیرید و از آن در جهت مثبت استفاده کنید.
-
پاسخ صحیح را مشخص نکنید.
هیچوقت پاسخ صحیح را در کتاب تان مشخص نکنید. به این صورت هنگام مرور کردن سوالات، دیگر ذهن شما به چالش کشیده نخواهد شد. بجای مشخص کردن پاسخ صحیح در خود کتاب، پاسخ را در برگه دیگری یادداشت کنید.
پژمان زیارتی مشاور کنکور در یکی از پست منتشر شده در پیج اینستاگرام خود، تکنیک جالبی را برای علامت زدن سوالات آموزش میدهد. با استفاده از این تکنیک، شما باید پس از پاسخ دادن هر سوال، آن را در کتاب با یک علامت خاص مشخص کنید. برای مثال:
- علامت تیک برای سوالاتی که صحیح پاسخ داده شده اند.
- علامت تیک به همراه یک دایره کوچک، برای سوالاتی که پاسخ صحیح به آنها داده اید اما نکته مهمی دارند.
- علامت ضربدر برای سوالاتی که اشتباه پاسخ داده شده اند.
- علامت ضربدر به همراه یک دایره برای سوالاتی که به اشتباه پاسخ داده شده اند و نکته مهمی نیز دارند.
هنگام آماده شدن و برنامه ریزی کنکور، از این تکنیک استفاده کنید. در این به طرز با کیفیت تری میتوانید به مرور سوالات بپردازید.
پاسخ